Kövér László nem hallgattathat el és büntethet ellenzéki képviselőket
Emlékezetes, hogy az ellenzéki képviselők hogyan próbálták közös akcióval megakadályozni a rabszolgatörvény elfogadását 2018 decemberében a parlamentben. Az eseményeknek a Demokratikus Koalíció képviselői is aktív szereplői voltak, Kövér László pedig súlyos pénzbüntetésre ítélte őket a történtekért. A DK nemhagyta annyiban az ügyet, miután minden hazai jogi eszközt kimerítettünk, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultunk.
A bíróság arról értesített bennünket, hogy az ügyben nekünk adott igazat, Kövér László elégtétellel tartozik a Demokratikus Koalíciónak.
Kövér László az elmúlt hetekben azért vonta meg a szót több esetben is a képviselőinktől és azért szabott ki súlyos büntetéseket, mert elmondtuk, hogy törvénytelennek tartjuk ezt a kormányt. Elmondtuk, hogy a Fidesz nem egy szabad és tisztességes választáson tartotta meg a hatalmát, hanem egy manipulált nyilvánosságban, a saját magára szabott torz választási rendszerben, ezért törvénytelen. Kövér László minden alkalommal gyorsan szolgálatba helyezte magát; megvonta a szót és büntetett.
Ahogy a rabszolgatörvénnyel kapcsolatos események után, a Demokratikus Koalíció most sem fog meghátrálni, ismét a strasbourgi bírósághoz fordulunk.
Ára lesz a házelnök parlamenti ámokfutásának.