TE MIT TENNÉL ÚJPESTEN ÉS ANGYALFÖLDÖN?

Segíts nekem, hogy segíthessek! Arra kérlek, hogy írjuk meg együtt közösen a választási programomat, amellyel felvesszük a versenyt a Fidesz NER rendszerével! 2022-től újra a Te problémáidat, kéréseidet, gondjaidat szeretném képviselni, és ha módom lesz rá megoldani a Parlamentben! Ehhez azonban az kell, hogy elmondd; Te mit tennél Újpesten és Angyalföldön, ami Budapest 11. számú országgyűlési választókerülete? A közösségi programalkotásra fog épülni a 2022-es választási programom!

KÉRLEK CSATLAKOZZ A KÖZÖSSÉGI PROGRAM ALKOTÁSHOZ, HA ÚJPESTEN VAGY ANGYALFÖLDÖN ÉLSZ VAGY DOLGOZOL!

Újpest, Budapest és még sok város és falu az önkormányzati választáson már megmutatta, hogy a változás lehetséges! Most cselekedjünk újra! Cselekedjünk együtt! Vegyél részt a választási programom megalkotásában!

„A változásért tenni kell!”

Kérlek az alábbi kérdőív vagy egyes részeinek kitöltésével anonim módon fejtsd ki véleményedet:

1. EURÓPAI SZÍNVONALÚ EGÉSZSÉGÜGYET ÚJPESTEN!

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya!” (WHO)

Hiszem, hogy Magyarország következő kormányának egy új egészségügyi rendszert kell létrehoznia. Újpesten a járóbetegellátás nagyobb mértékű támogatása szükséges, a háziorvosok nagyobb megbecsülést érdemelnek. A környék lakóinak új, aktív kórházat kell biztosítani. Az egészségügyi szűrő és megelőzési programokat a lakosság számára valóban elérhetővé kell tenni.

Mindez a IV. kerületben élők mellett érinti a XV. kerületieket és az agglomerációban lakókat is, hiszen itt élünk egymás mellett. Az új egészségügyi reformokkal több, mint 200.000 ember jobb, európai szintű ellátását tennénk lehetővé, az életünk minősége érezhetően javulna. Az újpesti polgároknak jár egy európai szintű egészségügyi ellátórendszer.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Te mit tennél Újpesten az egészségügy területén?


2. MÉLTÓ DUNAI PARTSZAKASZT ÚJPESTNEK!

Meggyőződésem, hogy az újpesti Duna-partot méltó módon fejleszteni kell, Újpest és Angyalföld lakónak javára és használatára kialakítani azt. A IV. kerület Fidesz vezette városvezetése 9 évig tétlenkedett. Az új önkormányzati vezetés elkötelezett Újpest dunai partszakaszának rehabilitációja mellett, de ehhez az új kormány támogatása is szükséges. Egy emberbarát állami vezetés támogatásával megkezdhetjük az Északi összekötő hídtól (Újpesti vasúti hídtól) a Megyeri hídig húzódó terület rendezését.

Az itt élő emberek számára a víz közelsége egyet jelent a pihenéssel, a feltöltődéssel, a kikapcsolódással. Kicsinek és nagynak, fiatalnak és idősnek egyaránt szép környezetet, kiegyensúlyozottabb mindennapokat jelent egy szerethető folyópart. A rendezett Duna-part miatt Újpest még vonzóbb lehet a fiatalok számára és általa a kerület és annak környéke is felértékelődhet.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Te mit tennél Újpest Duna-partjával?


3. CSALÁDBARÁT LAKHATÁST ÚJPESTEN!

Újpesten is szükség van a fiatalok önálló életkezdését segítő, lakhatást biztosító bérlekás programra!

Meggyőződésem, hogy a stadionok és a beton alapú látványberuházások helyett Magyarország új kormányának a családbarát intézkedéseivel, valóságos rezsi csökkenést biztosító támogatásokkal kell segíteni a családok energiamegtakarítási törekvését. Elvonások helyett plusz forrásokat kell biztosítani a helyi önkormányzatoknak, hogy segíthessék az emberek lakhatási problémáinak felszámolását és életterük minőségi javulását.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Te mit fogadnál szívesen a családbarát Újpesttől?


4. PANELFELÚJÍTÁSI PROGRAMOT ÚJPESTNEK!

Az újpestiek és angyalföldiek érdeke, hogy minél korszerűbb és energiafelhasználásban hatékony épületekben élhessenek!

Hiszek célunk elérésben és azért dolgozom, hogy számos hasztalan nagy volumenű beruházás helyett értelmes, hosszútávon fenntartható és az emberek számára segítséget jelentő fejlesztések valósulhassanak meg. Az Újpesten épült több, mint 17.000 panel lakás teteje megannyi zöld fejlesztésre ad lehetőséget. Egy új, emberek életminőségének javítása mellett elkötelezett kormány ezek megvalósítására pályázatok révén juttatnának forrást a helyi lakosok, lakóközösségek számára.

Egy új magyar kormány visszaállíthatja a kerületek számára lakosságarányosan lehívható normatív alapú panelfelújítási támogatási rendszert, mely újraindíthatja a kerületünkben öregedő panelházak épületrehabilitációját!

Kérdések és válaszok

Kerületi lakosként mi a véleményed a Fidesz kormány panelprogramját illetően?


5. ZÖLD JÖVŐT ÚJPESTEN!

Fejlődésünk záloga a jövő generációjának megfelelő és Újpest adottságaihoz igazodó, fenntartható településfejlesztés!

Még több biodiverz zöldfelületet telepítésével megvédhetjük a hasznos rovarjaink és vadvirágaink életterét. Ökoparkokkal és közösségi kertekkel újraépíthetjük a növénytermesztési tudást, általa gyermekeink is megélhetik a kertészkedés szépségeit. Újpesten megannyi épület alkalmas a zöldtetős vagy zöldhomlokzat beruházási pályázatokra is. A városi kikapcsolódás helyszínein, mint játszótér, közpark, sporthelyszín, kutyafuttató a kiemelt tisztaság mellett fontos, hogy elérhető legyen tiszta ivókút és bababarát illemhely is.

Közös érdekünk, hogy az egyre nagyobb mértékben városiasodó polgári társadalom megfelelő életkörülmények között élhessen településinken és Újpesten is. Városon belül, mégis természet közeli környezetben édesebb a munka, az alkotás, a pihenés. Egy emberbarát kormány támogatásával a fejlődő technológiák mellett városaink természetközelivé alakíthatók.

Kérdések és válaszok

Mennyire fontos számodra a zöld környezet?


6. EURÓPAI MINŐSÉGŰ KÖZLEKEDÉST ÚJPESTRE!

Újpest vérét az újpesti lakosok jelentik. Az érhálózat pedig a közlekedésünk. Korszerű technológiákat alkalmazó, a helyiek és az átutazók igényeinek, biztonságának megfelelő közlekedésfejlesztésre van szükség!

Újpesten új P+R parkolókkal csökkenthető az agglomerációs átmenő forgalom. Az M3 metróvonal Káposztásmegyerig történő hosszabbítása, az agglomerációba folytatódó HÉV vonal, a villamos- és buszjáratok fejlesztése révén hatékonyabb és gyorsabb lehetne a tömegközlekedés. Az úttesttől elválasztott bicikliút szavatolná a balesetmentesebb, biztonságos közlekedést. Az útburkolatok minősége egy fővárosi kerületben európai színtű kell legyen és a lakók számára garantálni kell a megfelelő számú parkolóhelyet!

Hiszem, hogy tömegközlekedésünk és útjaink minősége, parkolási lehetőségeink, a dugók negatív mindennapjainkra gyakorolt hatása számos intézkedéssel javítható. A mostani állami halogatás és hanyagolás helyett egy új kormány célzott programokkal, újragondolt tervekkel minőségi javulást tud hozni Újpesten!

Kérdések és Válaszok

Te mit tennél Újpest közlekedési állapotának fejlesztéseként?


7. BIZTONSÁGOSABB ÚJPESTET!

Egy tiszta, rendezett, bűn- és balesetmentes, biztonságos és modern Újpest nem álom, hanem egy elérhető cél!

Hiszem, hogy van értelme a rendvédelmi szerveknél dolgozók megbecsülésének, a létesítményeik és felszereléseik színvonalának növelésének. Rendészeti, rendőri jelenléttel, térfigyelő kamerarendszerrel, megfelelő eszközökkel, balesetveszélyes helyek megszűntetésével Újpesten javíthatunk a köztisztaságon és a közbiztonságon!

Újpesten bizonyos időszakokban, kiemelt területeken szükség van fokozott rendvédelmi jelenlétre, mely jelenthet több polgárőrt, biciklis vagy kutyás járőrt is. Ide tartozik az önkormányzati rendészet fejlesztésének állami támogatása is. A közbiztonság egyik eleme a megfelelő közvilágítás is, hiszen még mindig akadnak Újpesten is olyan utcák, amik sötétek éjszaka. Ezen feltételek javításáért és helyi megvalósulásért fogok dolgozni.

Kérdések és válaszok

Te mit tennél Újpest köztisztaságának és közbiztonságának növelése érdekében?


8. KÖZÖSSÉGI NÉPSZIGETET ÉS MEGÚJULÓ BÉRLAKÁSPROGRAMOT ANGYALFÖLDNEK!

Angyalföldön megvalósult megannyi ingatlanfejlesztés és a beköltözők száma is indokolja, hogy a közterületei élhetőbb, biztonságosabb, európai színvonalú környezetet nyújtson lakóinak. A sok új lakóingatlant birtokba vevők mellett megújult bérlakásprogrammal gondoskodnunk kell azon polgártársainktól, akik jelentős drágulás miatt nehezebben jutnak lakhatáshoz!

Vallom, hogy a közérzetünket, lokálpatriotizmusunkat az otthonunk falain kívüli lakótér is jelentősen befolyásolja. Minél élhetőbb környezetben, minél biztonságosabb, minél zöldebb övezetben lakunk, annál boldogabbak a hétköznapok. A Népsziget fejlesztési terv szerinti kialakítása, megújuló köztisztasági és fatelepítési programja garantálja, hogy a Népsziget végre egy felújított közösségi tér lesz a kerületiek számára.

Kérdések és válaszok

Miket tekintesz a legfontosabbnak Angyalföldön?


ÚJPESTI VAGY?

ANGYALFÖLDI VAGY?

ÉRDEKEL A KÖZÉLET?

JELENTKEZZ A CSAPATOMBA!

A választások tisztasága és sikere érdekében várok minden otthonunkért, a hazánkért tenni akaró honfitársat a csapatomba: