Ősztől szinte éttermi árak várják a gyermekeinket a menzákon

Harminc százalékos várható drágulásról beszélt az InfoRádiónak vasárnap Zoltai Anna. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke szerint sokkal drágább az alapanyag, a rezsi, a céges kocsik üzemanyaga is, így muszáj árat emelniük a közétkeztetőknek is.
Ezek mindegyike beépül a menza árába, ezért jön szeptembertől brutális drágulás, így ezt is az emberek, mi szülők fogjuk megfizetni. Miután a miniszterelnök csak a saját fizetését triplázta meg, a magyarokét nem, sok családnak lesz megterhelő a menza ára is.
Szerintünk a kormány felelős azért, hogy minden folyamatosan drágul, így a menza is az orbáni infláció miatt lesz sokkal drágább szeptembertől. Orbán miatt gyenge a forint, drágulnak az élelmiszerek, van rezsi emelés és Orbán miatt drágább lesz most a közétkeztetés is. Ezt Orbán Viktor is pontosan tudja, ezért hazudott a választások előtt, hogy aztán minden idők legfájdalmasabb megszólításával sújtsa Magyarországot.
A Demokratikus Koalíció elutasítja, hogy a kormány az emberekkel akarja megfizettetni a saját kudarcos kormányzati teljesítményét. Egyetlen gyermek sem maradhat éhes Orbán Viktor miatt. Ami most a menzákkal történik, bizony az fog történni mindennel az országban.Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺