Orbán Viktor még mindig tagadja a nyilvánvaló rezsiemelést

Évek óta beszélünk arról, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egy alternatív valóságban él.
A miniszterelnök azt írta ki ma a Facebook oldalára:
❝ Bonyolult idők jönnek, de egy biztos a rezsicsökkentés marad! ❞
Mondja ezt azok után, hogy augusztus elsejétől az áram árát a kétszeresére, a gáz árát pedig a hétszeresére emelte, ezzel elviselhetetlen terhet zúdítva a magyar családok jelentős részére: Ma már mindenki pontosan tudja az országban, hogy a rezsicsökkentésnek vége. 2022 a rezsi emelés éve, de Orbán még mindig tagadja nyilvánvalót.
Szerintem Orbán Viktor végleg elveszítette a kapcsolatát a valósággal!
A valóság az, hogy Orbán Viktor a választás előtt fűt-fát hazudott az országnak, majd a választás után brutális megszorító csomagot vetett ki. Adókat emelt, egymás után jelentette be a húsbavágó megszorításokat, eltörölte a katás adózást és rezsi emelésbe kezdett. Az áram árát megduplázta a gázárát pedig a hétszeresére emelte. Most éppen úgy hazudik a szemünkbe, mint ahogy a választás előtt és így fog hazudni akkor is, amikor megérkeznek az első több tízezres villanyszámlák és százezres gázszámlák is.
Ne hagyjuk magunkat átverni, a rezsicsökkentésnek vége! Orbán Viktor kormány programját ma már rezsi emelésnek hívják! Annak hogy az áram ára megduplázódik a gáz pedig hétszer annyiba fog kerülni, mint eddig, súlyos és fájdalmas következményei lesznek a magyar társadalomban. Leszek olyan családok, akik télen a saját lakásukban is télikabátban fognak aludni, mert nem tudják majd fizetni a gáz számláikat. Lesznek olyan nyugdíjasok, akik egy végigdolgozott élet után a 0 fokos fűtetlen otthonaikban próbálják majd átvészelni a telet.
Egy fájdalmas megélhetési válság, egy társadalmi katasztrófa felé tartunk.
A magyar miniszterelnök pedig a szemünkbe hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben van.
Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺