Orbán Viktor előbb kapcsolná ki a fűtést az iskolákban, mint a saját dolgozószobájában!

A kormány köznevelésért felelős helyettes államtitkára szerint elég lesz 20 fokra fűteni az iskolákat télen. Ha pedig a tantermek hőmérséklete eléri a 20 fokot, akkor idézem: “továbbifűtést nem szükséges biztosítani”. Ez azt jelenti, hogy a kormány a gázzal való spórolást nem a parlament a minisztériumok, vagy a hivatalok fűtésén kezdi, hanem a gyermekeink iskoláin. Amikor a gyermekeink csak kabátban mehetnek majd ki az iskola folyosójára, addig a milliókat kereső fideszes államtitkárok akkor is ingben fognak szaladgálnia minisztériumokban, ahogy kellemes meleg lesz a Karmelita kolostorban, vagy a miniszterelnök dolgozószobájában is. Bár a fűtéssel való takarékoskodás nem ördögtől való – különösen ezekben az időkben szégyen -, hogy a megszorítások kormánya a gyermekeinken elkezdi a spórolást.
❗ Szerintünk, ha a kormány a közintézmények fűtésén spórolni akar, azt ne az iskolákkal, hanem a minisztériumokkal, a Sándor palotában és a Karmelita kolostorral kezdje.
Nem a gyermekeink és a tanárok szolgáltatták ki hazánk energiaellátását Vlagyimir Putyinnak, nem a gyermekeink és a tanáraink emelték a hétszeresére a gáz árát és nem a gyermekeink és a tanáraink nem szereztek elegendő gáz télére.
Mindezért Orbán Viktor és kormánya a felelős! Elvárjuk, hogy a spórolás is rajtuk kezdődjön. Felháborító, hogy Orbán Viktor előbb kapcsolja ki a fűtést az iskolákban, mint a saját dolgozószobájában. Természetesen nem arról van szó, hogy egy energiaválságos időszakban ne lehetne a közintézmények fűtésén spórolni, ahogy a családok spórolni fognak otthon a kormányzati rezsiemelés miatt, úgy meg lehet ezt tenni a közintézményekben is. Az viszont vérlázító, hogy a hatalom előbb spórol a gyermekeink fűtésén, mint sajátmagán, fordítva kellene történnie.
Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺