Orbán miatt egymillió gondozásra szoruló embert kerülhet az utcára!

Már ősztől bezárhatnak a szociális intézmények a rezsinövelés és a benzinársapka kivezetése miatt.
Orbán miatt egymillió gondozásra szoruló ember kerülhet az utcára!
Adóemelés, megszorítások és rezsi emelés, minden magyar ember életére hatással vannak, minden háztartásban hetek óta számolgatnak hogyan lehet lefaragni a költségekből. Miközben nap mint nap újabb és újabb bejelentések érkeznek arról, hogy minek megy fel éppen az ára.
Szakmai szervezetek beszámolóinak sora hívja fel a figyelmet arra, hogy már ősszel bezárhatnak szociális intézmények, mert nem tudják kifizetni a megemelt közületi rezsi díjakat és munkatársaik sem jutnak el a segítségre szorulókhoz, mert nem lesz miből teletankolni az autókat. Arra is figyelmeztettek, hogy szokás szerint egyeztetés nélkül bejelentett emeléssel a kisebb ellátóknál már az idén év végéig is több milliós, a nagyobb intézményeknél több tízmillió forintos költségvetési hiányt generálnak. Ezzel gyakorlatilag Orbánék kivégezték a szociális ellátást is.
A Demokratikus Koalíció gyalázatosnak tartja a kormány ámokfutását, ezért követeljük, hogy azonnal rendezzék ezt a rendkívül súlyos helyzetet, mielőtt beláthatatlan katasztrófa szakad ránk. A napnál is világosabb lett mára, hogy Orbánék másodrendű állampolgároknak tartanak mindenkit, aki nincs a fideszes körön belül. Az orbáni inflációval, adóemeléssel, megszorításokkal és a rezsi emeléssel szemben ott állnak a milliós fizetésemelések, amiket a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok zsebelnek be. Közben pedig már a szociális ellátást is a szakadék szélére sodorják, nem törődnek azzal hogy mi lesz a kiszolgáltatott Idős emberek sorsa, kitől és hogyan kapnak ellátást a jövőben. Ez pedig olyan elfogadhatatlan, visszataszító és aljas lépés, amit nem lehet szó nélkül hagyni! Nem hagyhatjuk, hogy idősebb éljenek kiszolgáltatottan, rettegésben miután egy életet végig dolgoztak. Megérdemelnék a nyugodt kiszámítható időskort, most mégis bizonytalansággal kell szembenézniük, ez pedig embertelen nem bánhatnak így el idős szüleinkkel, nagyszüleinkkel.
A szakmai szervezetek arra is emlékeztetnek, hogy az intézmények közületi nagy fogyasztónak minősülnek, így a megemelt rezsi rájuk is vonatkozik. Az áram és a gázszámlák gyakorlatilag működésképtelenné teszik őket. Ez pedig lavinaként görgeti tovább a vészhelyzetet, az érintett szociális és gyermekjóléti ágazatokban több százezer ember dolgozik, az ellátottak száma pedig meghaladja az egymilliót. Az ő sorsukkal szórakozik tehát a kormány, az áremelések miatt. ugyanis az lesz a világosan megjósolható következmény hogy csökkentik
Demokratikus Koalíció gyalázatosnak tartja a kormány ámokfutását, ezért követeljük hogy azonnal rendezzék ezt a rendkívüli súlyos helyzetet.
Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺