LEGALÁBB 20 EZER FORINTOS ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁST JAVASLUNK

Az orbáni infláció az életünk minden részét drágábbá tette és igaz lesz ez az iskolakezdésre is. Már egyetlen gyermek elindítása a tanévben több 10 ezer forintunkba kerülhet, nem beszélve arról, ha több iskolás gyermek van a családnál, esetleg még az iskolatáska is hiányzik. Ami pár éve még egy odafigyeléssel kigazdálodható anyagi kihívás volt abból idénre súlyos anyagi teher lett a családok számára, hiszen mindenért többet fizetünk, az élelmiszerért a tankolásért és a rezsiért is. Nem szabad hagyni, hogy az orbáni infláció, a Fidesz megszorításai, az iskolába készülő gyerekek életét nehezítsék meg.
❗ A Demokratikus Koalíció legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol.
Szerintünk ez lenne a minimum azok után, hogy a kormány nehezebbé tette az életünket az orbáni inflációval, a rezsi emeléssel és a megszorításokkal.
❗ Szerintünk legalább 20 ezer forintos támogatásra lenne szükség, de az egyedülálló szülők esetében 30 ezer forinttal. Egy tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermek esetében 40 ezer forinttal kellene támogatni a családokat.
Nem szabad tétlenül nézni, hogy a Fidesz az emberekkel fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát. Már a tavalyi számítások is arról szóltak, hogy egy iskolás gyermek elindítása 20-30 ezer forintba is kerülhet, de ez adott esetben elérheti az 50 ezer forintot is, ha például iskolatáskát is venni kell. Tavaly óta, már pedig sokkal rosszabb lett a helyzet, hiszen az orbáni infláció 25 éves csúcsot hozott a drágulásban. Ha ebben a helyzetben nem segítenek a családoknak, akkor lesznek olyan gyermekek, akik már az első becsengetés pillanatában hátrányban lesznek a társaikhoz képest, mert a szüleik nem tudnak megvenni minden szükséges eszközt a számukra.
Ez pedig megengedhetetlen. Ezt minden lehetséges módon el kell kerülni.
Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺