Brutális rezsiemelést jelentett be a kormány

Orbánék, lássuk be, csúnyán átverték az embereket. Sorra húzzák be azokat a lépéseket, amikkel a „baloldalt” vádolták meg a választás előtt. És íme, most ők azok, akik az orbáni megszorításokkal, adóemeléssel büntetik a magyar családokat. És ezek közé tartozik bizony a rezsinövelés is. A kormány kedvenc álintézkedése, a rezsicsökkentés ével óta volt a Fidesz-propaganda egyik kiemelkedő eszköze. És lám, most fordult a kocka: Németh Szilárd innentől nyilván rezsinövelési biztosként fog tippeket adni arra, hogy hogyan lehet a legtakarékosabban pacalt főzni. Igazából erről a kormányról bármit el lehet képzelni.
Nem elég a rezsinövelés, most még egy szinttel feljebb léptek, a hírek és a szakértők szerint Orbán-kormány a jelenlegi piaci áraknál is magasabb energiadíjakat szabna az átlagnál többet fogyasztó családokra.
Orbánék hazudtak a választás előtt, azóta pedig folyamatosan sanyargatják a magyarokat. Egyértelmű volt, hogy azzal a tempójú pazarlással, amit ők folytatnak kormányon, nagyon gyorsan ki fog ürülni a kassza.
Szakmai becslések szerint a kormány augusztustól a jelenlegi piaci áraknál is magasabb energiadíjakat szabna az átlagnál többet fogyasztó családokra. Augusztus 1-től tehát magyar családok százezrei néznek szembe majd a valósággal, és a rezsinövelés következményei katasztrofálisak lesznek. Az árak már így is az egekben vannak, egyre mélyebbre kell nyúlni a pénztárcákba egy bevásárlásnál.
Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 🇭🇺🇪🇺