Átadták az idei év Újpest Egészségéért díjakat

Július 1-e Semmelweis nap, a magyar egészségügy napja volt. Ennek apropóján a mai napon a Városházán átadták az Újpest Egészségéért díjakat. Déri Tibor polgármester és Perneczky László alpolgármester köszönték meg a város egészségügyi ellátásában kiemelkedő teljesítményt nyújtók áldozatos munkáját.
Gratulálok a kitüntetett egészségügyi dolgozóknak, hálás vagyok lelkiismeretes munkájukért.
➡ Dr. Balog Katalin, belgyógyász szakorvos, háziorvos 50 éve szolgálja a betegeket. A páciensek és a vele együtt dolgozók is elismeréssel szólnak róla, felkészültsége, embersége, lelkiismeretessége mindenki előtt ismert.
➡ Szőcsné Lehoczki Ilona osztályos főnővér 1983 óta szolgál a Károlyi kórházban. A csaknem 40 éves időszak alatt kollégái és a kórházban kezelt emberek is tanúi lehettek önállóságának, felelősségtudatának, kiváló problémamegoldó képességének.
➡ Dr. Auer László fogorvos is azok közé tartozik, akiket generációk óta ismernek az újpestiek. A rendelőintézetünkben 1969 óta szolgál, hivatásszeretete a mai napig sem csökkent. Az általa teremtett munkahelyi és emberi légkört jól jellemzi, hogy 48 éve (!) ugyanaz az ember asszisztense.
➡ Varga Lászlóné vezető asszisztens három évtizede végez kimagasló munkát Újpesten. A pandémia alatt kiemelkedő vezetői hozzáállásról tett tanúbizonyságot. Kollégái tisztelik és megbecsülik munkáját, amelyhez mai napig végtelen alázattal viszonyul. Nyitott minden új folyamatra, a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodik. Emberségével, lojalitásával minden szakdolgozó példaképe lehet.
➡ Dr. Buzás Erika allergológus és klinikai immunológus, tüdőgyógyász 2004 óta, vagyis 18 esztendeje már nyugdíjasként tesz eleget orvosi esküjének. A főorvosnő nemcsak szakmai kiválóságáról ismert, hanem megbízható, odafigyelő, türelmes és megnyugtató kommunikációja is példaértékű.