A DK inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek

Ha igaz lenne a családbarát kormányzás, akkor Orbán most az újpesti és a magyar családoknak adna, de ehelyett inkább megszorít. Mert pontosan tudjuk, hogy az új adókat végső soron azok fogják megfizetni, akik már így is szenvednek a brutális infláció miatt.
Pedig van másik út, ami sokkal emberségesebb, ami valóban a bajban lévőknek segít. Amivel jól járnának a nyugdíjasok, a vállalkozók, a családok, mindenki, aki Magyarországon él.
A történelmi inflációra és élelmiszerdrágulásra tekintettel a Demokratikus Koalíció egy négy pontból álló, inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek.
Íme a DK javaslatunk.
📌Felszólítjuk a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum 100 000 forint támogatást a gyereket nevelő családoknak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél kevesebbet kereső közalkalmazottaknak, valamint a súlyos fogyatékkal élőknek!
📌Felszólítjuk a kormányt, hogy teremtse meg a költségvetési fedezetét a minden közlekedési eszközre érvényes, három hónapos, 1000 forintos tömegközlekedési bérlet bevezetésének. Nem válhat luxussá a közlekedés a jelenlegi helyzetben!
📌Felszólítjuk a kormányt, hogy idén év végéig csökkentse ideiglenesen 0%-ra, 2023. január 1-től pedig 5%-ra az ÁFÁ-t az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítése esetében.
📌Felszólítjuk a kormányt, hogy csökkentse a felére az üzemanyagokon lévő jövedéki adót 75 dolláros világpiaci kőolajár felett, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig év végéig legyen 0%.
Varju László 🇭🇺🇪🇺