Eu Corner - élő adás
00:00:00
2022. június 19.

Tungsramnál felgyorsul a csőd, szinte mindent bezárnak

Sajtótájékoztató Kisvárdán

Választás utáni határidővel a Tungsram felmondta a szakszervezetekkel kötött kollektív szerződést, majd leállították a termelést és most felgyorsult a dolgozók elbocsájtása. Újpesten is az e heti bejelentés után még több ember veszíti el a munkáját. A gyár telephelyein, közöttük Kisvárdán szinte már mindent leszereltek, itt már nem lesz termelés. A legnagyobb baj az, hogy az elmúlt évek európai uniós pályázatainak támogatásából, a kormánnyal meglévő stratégiai partnerségből nem következik az, hogy új pályára állhatna a Tungsram. Palkovics László miniszternek írott levelemben csak egy dolgot kérdeztem: mit tesz a kormány a Tungsram dolgozóinak érdekében?
Írásos válasz ugyan érkezett, amelyben utalás van arra, hogy a kormány kész segíteni, de eddig ennek semmilyen jelét nem látom. Ezért mentem Kisvárdára, ahol már gyakorlatilag minden zárva van, a történet befejeződni látszik és mindennek leghátrányosabb érintettjei a munkások.
❗ Nem nézheti a kormány tétlenül mindezt, hiszen Kisvárdán semmilyen munkahelyet nem fognak találni az emberek, emiatt a parlamentben ismét szembesíteni fogom a kormányt a valósággal.