Értem én, hogy ez a kormány a Honvédkórház helyére is stadiont emelne, de a kórházak és az egészségügy iránti ellenszenvük most már kezd betegessé válni. Az újpesti kórház felújítása 2010-ben fejeződött be. A jelenlegi kormánynak nem kellett felépítenie, nem kellett felújítania, megtettük mi. Csak hagyniuk kellett volna, hogy az Árpád-kórház működjön, de 2012-ben bezárták, egy frissen felújított kórházat, az újpestiek utolsó lehetőségét a kórházra. Ha ma egy újpesti balesetet szenved, gyors ellátásra van szükség, akkor legközelebb a zsúfolt Honvédkórházba tudják vinni, arra a sürgősségire, ahol orvos- és ápolóhiány miatt már most is vészesen alacsony a kapacitás. Az elmúlt hetekben az is megtörtént, hogy hét végén már sürgősségi esetet sem tudtak fogadni.

Kalandos történet az Árpád Kórház fideszes, cél és értelem nélküli bezárása, hiszen évekre magára hagyták utána az épületet. Később hirtelen azt hazudták, hogy hajléktalanszállót csinálnak belőle beteg, idős, önellátásra már képtelen otthontalanok számára. Aztán, ahogy a hajléktalanokból is ellenség lett, most már azt mondják, hogy munkásszálló lesz belőle. Én nem vonom kétségbe, hogy a kivándorló magyarok helyére érkező külföldi vendégmunkásoknak szállást kell adni a bevándorlás elleni harc jegyében, de nem lehetünk biztosak abban, hogy ez a terv egyáltalán igaz. Már csak azért sem, mert egy évvel ezelőtt még a fideszes önkormányzat határozatban is tiltakozott az ellen, hogy miközben éppen a betelepítés zászlóvivője, ki tudja, hogy a hajléktalanszállóból munkásszálló lett az évek alatt, mármint a hazug terveikben, úgy lehet, hogy ez még a végén panzió, szálloda vagy valami ehhez hasonló lesz a fideszes oligarchák kezében.

 

A kormány egészségügyért is felelős miniszterétől tudjuk, hogy évente 24 ezer ember hal meg azért, mert ugyan megmenthető lenne, de nem kap megfelelő ellátást. Lehet, hogy ez az embertelen cinizmus áll a döntésük mögött, hogy ez a szám kisebb lesz, ha a betegek el sem jutnak a kórházig? A Fideszből már mindent kinézek, de abban biztos vagyok, hogy az egyik legsúlyosabb, hazánk népe ellen elkövetett fehérgalléros bűncselekmény, ha az ember egy életen át dolgozik, de amikor bajban van, amikor a legkiszolgáltatottabb, amikor orvosi ellátásra van szüksége, akkor nincs orvos, nincs ápoló, nincs műszer, nincs semmi.

Az újpestiek keresetének harmada már tizedik éve az önök által elfoglalt állam zsebében landol minden hónapban, és Újpesten kórház még sincs. Tudom, hogy a kormánypártiaknak nem kell aggódniuk, mert megkapják a VIP-ellátást, nem kell várniuk vizsgálatokra, műtétekre, semmire, én viszont nem a magam nevében beszélek itt, hanem az újpestiek hangján. Az újpestieknek nincs VIP-ellátásuk, nincsenek előjogaik, de nincs egy nyamvadt kórházuk sem, ahol legalább esélyük lenne arra, hogy ha bajban vannak, gyógyuláshoz jussanak.

Mi nem fogjuk elfogadni, hogy az egykori négy kórházunkból ma már egy sincs meg. Nem fogjuk elfogadni, hogy egy frissen felújított kórházat vett el tőlünk a kormány, a fideszes kormány. Bármit is hazudnak, hogy mi lesz a helyén, akkor sem fogjuk elfogadni, hogy nincs kórházunk. Lehet hajléktalanszállót építeni, támogatni fogjuk, lehet munkásszállót építeni, azt is támogatni fogjuk, de itt nem erről van szó. Újpestet nem lehet kórház nélkül hagyni, erre senkinek nincs felhatalmazása. Az újpesti fideszes polgármester akkor képviselné az újpestieket, ha végre kiállna értük, a kórházukért, és nem csak sportosnak titulált fideszes magánmutyizást folytatna, és a kórházügyben pedig cserbenhagyja az újpestieket.

Újra kell nyitni a kórházat, újra kell indítani a traumatológiai osztályt, az intenzív osztályt, a labort, újra egészségügyi ellátást kell vinni Újpestre. Nem akarjuk mi átélni, hogy milyen az, amikor kórház híján, mondjuk, a Honvédkórház sürgősségijére szállítanak minket, ahol azt mondják, hogy kapacitás híján nem tudnak minket ellátni. Mi, újpestiek azt követeljük, hogy vonják vissza azt a kormányhatározatot, amely munkásszállót csinált a kórházunkból. Vonják vissza, adják vissza azt, amit elvettek, nyissák ki újra az Árpád Kórházat, szervezzenek végre tisztességes ellátást, mert az újpestieknek jár a saját kórház! Ha erre nem képesek, mondjanak le!